Hyra bil - Massor med information om att hyra bil


Körkort för att hyra bil i USA

Hyrbil i USA

För att köra bil i USA räcker det med svenskt körkort. Vissa menar att det alltid är bra att skaffa ett internationellt körkort då de kan bli problem att hyra bilen eller om polisen stoppar dig.

Svenskt körkort på hyrbilsfirman

Ifall ni hyr bilen i USA av något större internationell hyrbilsföretag så är det inga problem med att ha ett svenskt körkort. Om ni hyr en bil på en liten hyrbilsfirma så kan det vara så att de inte accepterar svenskt körkort.Svenskt körkort hos amerikansk polis

Hyrbil i USA

Om ni blir stoppade av polisen i USA med ett svenskt körkort kan det vara så att de aldrig sett detta tidigare. Chansen är stor att de kommer fråga ifall ni kommer från staden KORKORT. Om ni har otur tar kontrollen av ert körkort lite längre tid men detta är ju bara en upplevelse som ni får kostnadsfritt.

Ifall ni gjort någon mindre trafikförseelse som att t.ex.

  • U-sväng över heldragen linje
  • Kört för långt fram vi trafikljus
  • Inte stannat helt vid stoppskylt
  • Kört några mph för fort

kan det vara en fördel att ha ett svenskt körkort i USA. Ofta tycker polisen som stoppat er hyrbil i USA att det blir alldeles för mycket och jobbig administration att lagföra er utan säger till er på skarpen.

Om ni däremot har blivit fotograferade av en Redlight Camera eller SpeedCam kommer hyrbilsfirman få betala detta som de senare (upp till 6 månader senare) debitera ert kreditkort eller betalkort som ni använde när ni hyrde bilen i USA.